Angela Dorsey

~

Pokud máte rádi knížky o koních, tak mám pro vás úžasný tip: Angelu Dorsey. Její knížky vyšly v PonyClubu a v PennyGirl a jsou opravdu úžasné. Napsala 2 knížní série (Anděl koní a Volání ve větru) a mnoho samostatných knížek.

KNížky jsou napsány úžasně poutavě a znějí opravdu reálně, i když se v nich vždy vyskytuje nadpřirozeno, ať už v podobě dívky, která umí mluvit s koňmi nebo návratu do minulosti.

Tady jsem vám připravila pár "ochutnávek" z jejích děl:

Volání vě vetru

9ti dílná knižní série, rozdělená na roční období (Např. Zima křišťálových tanců nebo Podzim v Hadí rokli), vypráví o dívce Elin, která umí mluvit s koňmi. Žije s mamkou v lesích v Britské kolumbii, totálně odříznutá od světa. Jejich jedinými spojkami s civilizací jsou mamčin agent a Elinina kamarádka Karin. Jenže proč se tam ukrývají? A jaktože mamčin agent tvrdí, že její obrazy se neprodávají a přitom je jeden znich zachycen i v jezdeckém časopise?

 

Anděl koní

Zatím jsem nečetla všechny knížky z této série, ale za poslední 2 dny jsem jich přečetla 6 a kdybych měla další, četla bych dál; totálně mě to dostalo. V knížkách jde vlastně o totéž-někdo má své problémy, pak se dostane do problémů s koněm, ten zavolá Angeliku, tajemnou dívku se zlatýma očima, aby jim pomohla. I přes tento totžný scénář je každá knížka napsaná tak geniálně, že se vám to nikdy neomrzí.

 

Opuštěná

Je moje první přečtená a asi i nejoblíbenější knížka od Angely Dorsey. Vypráví o dívce, která se dostane do minulosti, aby napravila příšernou rodinnou tragédii.

 

Pokud někdo některou s knížek četl, napište mi, určitě si budeme rozumět :D

Doufám, že se Vám knížky budou líbit =)

Vaše Mel^^

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'(
:P :D XD *yes* *no*
:* :[ *rolleyes* *rofl* :O

Opište tento text:

CAPTCHA

Komentáře